Вівторок, 2024-04-16, 9:33 AMВітаю Вас Гість | RSS
1 000 000 ідей для бізнесу
Меню сайту
Категорії розділу
Автотранспорт [6]
Бізнес з нуля [3]
Шлюбні послуги [0]
Гроші та фінанси [2]
Дизайн і архітектура [0]
Домашні тварини [2]
Домашній бізнес [4]
Їжа та ресторани [2]
Заробіток в інтернеті [7]
Видавнича діяльність та ЗМІ [2]
Інвестиції [2]
Інтернет проекти [3]
Медицина і здоров'я [5]
Мобільний зв'язок [2]
Нерухомість і будівництво [3]
Незвичайні ідеї [5]
Незвичайні подарунки [0]
Новини [3]
Освіта та наука [1]
Одяг та мода [0]
Виробництво [6]
Робота в інтернет [2]
Розваги та ігри [3]
Різні види бізнесу [4]
Рекламні ідеї [2]
Рекрутинг і фріланс [0]
Сільське господарство [1]
Соціальний бізнес [0]
Спортивні товари [0]
Сфера послуг [11]
Технічні новинки [3]
Торгівля оптова і роздрібна [4]
Туризм та відпочинок [2]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 676
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог


Головна » 2011 » Січень » 24 » Як відкрити власну міні-олійницю
11:31 PM
Як відкрити власну міні-олійницю
 Хочете організувати власну міні-олійницю? Тоді постарайтеся отримати статус "сільгосптоваровиробника", що дозволить вам користуватися значними пільгами під час сплати податків. 

Для виробництва можна використовувати як власноруч вирощене насіння, так і куплені на ринку. Не варто нехтувати і переробкою «чужого» сировини, що дозволить обзавестися потрібними знайомствами і зв'язками.

Варто мати на увазі, що ваші доходи будуть напряму залежати від стабільності ринку, а надання послуг іншим підприємцям забезпечать роботою навіть у найважчі часи.

Юридична сторона бізнесу

Напівкустарне підприємство не потребує будь-яких спеціальних дозволів, адже доходи не стануть багатомільйонними.
Основними вимогами, які припускають обов'язково виконання, стануть правила санітарно-епідеміологічної станції, фахівці якої головним чином будуть вимагати розташувати міні-олійницю далеко від свиноферми чи автозаправної станції. 
Не варто ігнорувати і приписів пожежної служби, водоканалу і фахівців електро-і газослужб. Вітчизняний ринок масел вмістить всіх бажаючих 
Сьогодні на вітчизняному ринку представлені великі МЕЗ і МЖК, а також дрібний маслоробний промисел. Міні-олійниця відноситься саме до останньої групи і за радянських часів належали державі і працювали практично в кожному населеному пункті. 
Потужність такого підприємства становила від 3 до 5 т. насіння на добу, сировину ж в основному було зароблено або вкрадено колгоспниками, а потім перероблене на олію. 
Активно розвиватися цей напрям став в пострадянські часи, коли міні-бізнес став доступний практично кожному росіянину. Сьогодні дрібні представники даної галузі складають у деяких регіонах досить серйозну конкуренцію великим підприємствам, адже їх продукція поширюється серед самих же селян. 
Варто відзначити, що отримувати прибуток від міні-виробництва олії можуть як дрібні, так і великі підприємства. Перші отримують сировину практично безкоштовно, а другі виграють за рахунок продажів на ринку, де практично немає додаткових витрат. 
На думку фахівців, дана ніша практично зайнята діючими міні-цехами, але при бажанні вона вмістить ще багато підприємців-початківців. Для успіху необхідно грамотно організувати постачання сировини і збут вже готової продукції, і вже через 3 або 5 місяців окупляться всі виробничі витрати, а рентабельність складе 20%. Як вибрати приміщення? 
Маслоробний цех, як і будь-яке інше харчопереробної виробництво має відповідати вимогам різних наглядових служб. Наприклад, приміщення для «тисняви» 100-125 кг насіння на годину має займати 35-40 кв. метрів. 
Підлога повинна бути бетонною, а стіни на два метри від підлоги слід обладнати забарвленими панелями, вище - побілити. Таке приміщення можна використовувати для переробки сировини і фільтрації готового олії або ж розділити ці зони перегородкою. Сховище для насіння має бути не менше 50-80 кв.м., в іншому випадку вони зіпсуються. 
Необхідно передбачити ще одне приміщення - для складування макухи - площею в 30-40 кв.м. При цьому варто враховувати таку особливість цього продукту як самозаймання та застерегти виробництво від пожежі. Спробуйте в жарку погоду засунути суху дерев'яну палицю в купу з макухою, і якщо вона стала гарячої - терміново готуйте вогнегасник або позбудьтеся від продукту. 
Соняшникова олія найкраще зберігати в ємностях загальним обсягом 10-15 кубів, а саме приміщення має бути не менше 20-30 кв.м. До речі, термін зберігання готової продукції визначає санепідемстанція, вказуючи його в сертифікаті якості. 

Стати справжнім дипломатом

Вирішивши почати свій бізнес з міні-маслоробні потрібно вирішити головні питання - де брати сировину і куди справляти готову продукцію. Майте на увазі, що стабільність вашого підприємства безпосередньо залежить від надійності і стабільності даних рішень, що дозволить планувати подальші витрати і прогнозувати прибуток.
Фахівці рекомендують ще восени зав'язати контакти з постачальниками насіння, які знаходяться в безпосередній близькості від місця розташування міні-маслоробні, що дозволить мінімізувати витрати на транспортування і самі насіння. 

Грамотно вибирає обладнання

Для початку роботи маслоробні слід придбати і спеціалізоване обладнання, таке як техніка для приймання, транспортування і зберігання насіння. Не варто забувати і про устаткування, на якому буде відбуватися попередня підготовка насіння до віджиму, а також пресування, фільтрування і очищення рослинних масел. 
Стандартна маслянистість вже готового продукту повинна складати від 33% до 57%, при цьому потрібно докласти максимум зусиль для найбільшої «віддачі» від кожної насіння. Для цього необхідно вибрати саму оптимальну технологію віджиму. 
Алгоритм дій при виробництві олії наступний: очистити зерно від сторонніх домішок, обрушити їх - видалити лушпиння, пропустити масу через відсіває сепаратор, провальцевать - подрібнити насіння, обдати теплом і змочити вироблену мяткі, після чого вийде мезга, з якої власне і віджимається масло, а вона сама перетворюється на макуху. 
Особливу увагу необхідно проявити під час обробки теплим повітрям мяткі, від цього залежить обсяг кінцевого продукту. Не варто перевищувати температуру повітряного потоку більше 120 градусів, адже при цьому практично знищаться всі корисні речовини.
Після віджимання, масло необхідно відправити на рафінацію, тобто очистити від сторонніх домішок та воску, після чого розфасувати і відправити на реалізацію. 
Грамотний підхід потрібен і при виборі робочих, які будуть обслуговувати технічне обладнання. Міні-олійниця не передбачає великої кількості співробітників, так одна людина легко може справлятися відразу з двома агрегатами. 
Економія кадрів можлива завдяки дуже простій системі управління виробничої техніки. До речі, багато розробників обладнання перевіряють агрегати на практиці перед реалізацією - виробляють пробну партію олії ще на заводі. 
Після цього новий зразок представляється потенційним покупцям, при цьому можна відразу ж навчитися нехитрим діям управління технікою.
Категорія: Домашній бізнес | Переглядів: 11247 | Додав: KosmosR | Рейтинг: 2.2/5
Всього коментарів: 1
1 ВСВ Групп  
0
Идея отличная, но, как говорится, нужно сто раз подумать прежде, чем браться за дело. Основной проблемой является продажа товара. Кому, когда и, главное, как продавать? http://www.vsv-group.com.ua/

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаве
[2011-01-23]
Комп’ютерна «швидка допомога»
[2011-01-22]
Ідея бізнесу на блозі.
[2011-01-23]
Збір упаковки з пінополістиролу (пінопласту), дроблення і продаж
[2011-01-24]
Клініка "пластики": стартап з швидкою окупністю і величезним доходом згодом
[2011-01-24]
Як відкрити власну міні-олійницю
[2011-01-19]
Бізнес-ідея : небесні ластівки
[2011-01-23]
Господарський магазин: свій бізнес
[2011-03-17]
Бізнес-ідея: відкриваємо боулінг-клуб
[2011-01-23]
Фермерство, сільське господарство
[2011-01-24]
Як я заробив з нуля 11600 $ за один літній місяць
Соціальні закладки