Субота, 2024-04-27, 11:23 AMВітаю Вас Гість | RSS
1 000 000 ідей для бізнесу
Меню сайту
Категорії розділу
Автотранспорт [6]
Бізнес з нуля [3]
Шлюбні послуги [0]
Гроші та фінанси [2]
Дизайн і архітектура [0]
Домашні тварини [2]
Домашній бізнес [4]
Їжа та ресторани [2]
Заробіток в інтернеті [7]
Видавнича діяльність та ЗМІ [2]
Інвестиції [2]
Інтернет проекти [3]
Медицина і здоров'я [5]
Мобільний зв'язок [2]
Нерухомість і будівництво [3]
Незвичайні ідеї [5]
Незвичайні подарунки [0]
Новини [3]
Освіта та наука [1]
Одяг та мода [0]
Виробництво [6]
Робота в інтернет [2]
Розваги та ігри [3]
Різні види бізнесу [4]
Рекламні ідеї [2]
Рекрутинг і фріланс [0]
Сільське господарство [1]
Соціальний бізнес [0]
Спортивні товари [0]
Сфера послуг [11]
Технічні новинки [3]
Торгівля оптова і роздрібна [4]
Туризм та відпочинок [2]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 676
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог


Головна » 2011 » Січень » 22 » Бізнес на доменних іменах для сайтів, інвестиції в домени
7:56 PM
Бізнес на доменних іменах для сайтів, інвестиції в домени
Практично ідеальний бізнес! Дуже низькі витрати на входження в бізнес, прибутковість просто непорівнянна з більшістю інших видів бізнесу, ціни на товар будуть сильно зростати і в ближній і у віддаленій перспективі.

    На написання цієї статті мене надихнула новина про те, що 4.12.2006г. російським мільярдером Рустамом Таріко, власником компанії "Російський стандарт" було придбано доменне ім'я для сайту Vodka.com. Сума угоди склала 3 мільйони доларів США. Доменне ім'я було приобре для просування на міжнародні ринки продукції компанії "Російський стандарт" класу "еліт". 
    До цього моменту угод на такі суми з російськомовними доменами або російськими словами в назвах не було зафіксовано. Це означає, що вітчизняний бізнес доріс до усвідомлення важливості добрих доменних імен. За кордоном цей процес йде вже давно, справа в тому, що маса англомовних користувачів набагато більше, крім того процес повальної інтеграції інтернет в бізнес там почався набагато раніше.
    Доменне ім'я являє собою ім'я, написане англійськими літерами + точка + назва доменної зони (RU, COM, UA, CZ, BY, INFO, BIZ, ORG та ін), за яким будуть шукати сайт в інтернеті, наприклад: anekdot.ru, news.ru. Динаміка зростання кількості доменних імен в Інтернет складає просто шалену цифру - близько 4% на місяць для зони RU, а за рік цифра стає взагалі величезною - порядку 48% приросту. 
   Зрозуміло, що з часом всі можливі комбінації будуть зайняті і ім'я буде або занадто довгим або просто безглуздим (takoedlinnoenazvanieneudobno.ru), тоді доведеться комбінувати в назва все більшу кількість слів. Відвідувачі сайту будуть не в змозі запам'ятати назву сайту, що означає зменшення кількості відвідувачів - потенційних клієнтів, а значить втрати для бізнесу. 
   Уже зараз практично всі найцікавіші імена зайняті, як правило, це назви товарів (kniga.ru, book.ru, computer.ru, holodilnik.ru, dom.ru), галузеві назви (metall.ru, derevo.ru, auto. ru, forex.ru), назви професій і галузей діяльності (audit.ru, advokat.ru, programmer.ru, bankir.ru, medicine.ru) професійні терміни та багато іншого. Тим не менш знайти щось незайняте, але поки не настільки популярне теж цілком реально, просто треба свідомо продумати схему пошуку і попрацювати. 
   Я сам вирішив придбати хоч кілька пристойних доменів. Мене цікавили, в першу чергу, доменні імена, пов'язані з бізнес-тематикою. Такі домени продаються набагато простіше, тому що вони більш затребувані через гострої і все більше посилюється конкуренції в цій темі. 
   Мені вдалося зареєструвати кілька непоганих доменних імен. Наприклад, красивий домен для консалтингової компанії - ConsultingCompany.ru і домен для маркетингової компанії - MarketingCompany.ru. Консалтингова компанія, яка зробить мені привабливу пропозицію, має можливість отримати відмінне ім'я для сайту, яке легко запам'ятовується і буде відмінно виглядати на візитках і буклетах компанії. 
   Після придбання домену створив там пару сторінок - з пропозицією про продаж домену та сторінку з контактами. Думаю створити там каталог консалтингових компаній, додати з десяток статей по темі і порегістріровать в каталогах. Такі заходи можуть залучити відвідувачів з пошукових машин і сильно додати домену цінності в очах потенційного покупця. 
   Як вигідно продати домен? Тут все досить просто. Потрібно повідомити про таку можливість якомога більшій кількості потенційних покупців. Збираємо в інтернеті адреси компаній і робимо розсилку пропозиції щодо зібраному списком. Як варіант, можна запропонувати потенційним покупцям взяти участь в аукціоні. 
  А чи є сенс інвестувати в домени? Просто подумайте над цими цифрами: в домені DE (національна зона Німеччини) зареєстровано більше 10 мільйонів доменних імен, в домені UK (англійська національна зона) приблизно 5 мільйонів, а в Росії, за прогнозами фахівців у 2007 році буде перейдено рубіж у 1 (один ) мільйон доменних імен. Уявляєте потенціал зростання російської зони, враховуючи кількість населення у цих двох європейських країнах і в Росії? Просто дика цифра! Аналогічна ситуація і в Україні, Білорусії, Казахстані, відповідно їх зони (UA, BY, CZ). 

Як заробити на перепродажу доменних імен?

  Як же заробляють на перепродажу доменних імен? У загальних рисах схема гранично проста: потрібно знайти незайняте доменне ім'я, яке в перспективі має суттєво зрости в ціні і зареєструвати його на себе. Через пару років його вартість виросте мінімум - у кілька разів, а знайти на нього покупця буде набагато легше. 
   На цьому ринку діє досить багато професійних гравців, як правило це компанії-реєстратори і хостингові компанії, для яких цей бізнес - додатковий напрям, вони мають у своєму розпорядженні серйозними ресурсами, їх ризики мінімізовані за рахунок підтримки з боку основного бізнесу. 
  Є і професійні кіберсквотери (від англ. Cybersquotting), які постійно купують і продають на регулярній основі. У них це справа поставлена на потік. Ризики вони мінімізують за рахунок великої кількості належних їм доменів, тому працюють стабільно, ефективно й агресивніше, ніж інші. При вартості реєстрації домену в зоні RU рівною 20 $ на рік, вони продають домени в середньому по 1000-3000 $. 
  Звичайно, не всі імена можна продати достатньо швидко, але за частину з них йде справжня війна між конкурентами, а в такому випадку вартість домену зростає дуже сильно. Прибуток від продажу такого домену з головою покриває витрати на реєстрацію безлічі інших. Цей бізнес при достатньому масштабі по стабільності схожий на продаж нерухомості, з тією тільки різницею, що домени не дешевшають, а тільки дорожчають.
  Сказане вище зовсім не означає, що тут можуть заробити тільки якісь страшні бородаті хакери чи потужні компанії. Це може зробити будь-який, хто зміг знайти щось цікаве в плані перспективи і вчасно підметушився з реєстрацією гарного доменного імені. 
  В якій же доменній зоні найвигідніше реєструвати домени з інвестиційними цілями? Якщо Ви хочете орієнтуватися на найбільший ринок, то природно, найкращий варіант - зона RU, другий за важливістю йде зона COM. Це не означає, що рештою зон можна знехтувати, просто в зоні RU конкуренція буде рости найвищими темпами, а це обіцяє найшвидший і високе зростання цін, а значить і максимальну віддачу від інвестицій.

Категорія: Заробіток в інтернеті | Переглядів: 2056 | Додав: KosmosR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаве
[2011-01-19]
Бізнес-ідея : голод не тітка
[2011-01-23]
Стоматологічні кабінети: свій бізнес
[2011-01-23]
Заробити Мільйон на ПОВІТРІ?! Реально, якщо він живий!
[2011-01-23]
Виготовлення зовнішньої реклами, наружки, художні майстерні
[2013-10-04]
Как заработать $360.000 на веревочном парке?
[2011-01-23]
Рекламне агентство
[2011-01-23]
Масажний кабінет
[2011-01-23]
Провайдери послуг Інтернет, стати провайдером: ідеї своєї справи
[2011-01-24]
Відкриваємо чайний магазин: дев'ять кроків
[2011-01-23]
Секонд-хенд
Соціальні закладки