Четвер, 2024-04-25, 8:59 AMВітаю Вас Гість | RSS
1 000 000 ідей для бізнесу
Меню сайту
Категорії розділу
Автотранспорт [6]
Бізнес з нуля [3]
Шлюбні послуги [0]
Гроші та фінанси [2]
Дизайн і архітектура [0]
Домашні тварини [2]
Домашній бізнес [4]
Їжа та ресторани [2]
Заробіток в інтернеті [7]
Видавнича діяльність та ЗМІ [2]
Інвестиції [2]
Інтернет проекти [3]
Медицина і здоров'я [5]
Мобільний зв'язок [2]
Нерухомість і будівництво [3]
Незвичайні ідеї [5]
Незвичайні подарунки [0]
Новини [3]
Освіта та наука [1]
Одяг та мода [0]
Виробництво [6]
Робота в інтернет [2]
Розваги та ігри [3]
Різні види бізнесу [4]
Рекламні ідеї [2]
Рекрутинг і фріланс [0]
Сільське господарство [1]
Соціальний бізнес [0]
Спортивні товари [0]
Сфера послуг [11]
Технічні новинки [3]
Торгівля оптова і роздрібна [4]
Туризм та відпочинок [2]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 676
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог


Головна » 2011 » Січень » 23 » Харчове виробництво - це перспективно
5:17 PM
Харчове виробництво - це перспективно

Із зникненням з полиць магазинів багатьох імпортних товарів російські підприємці відкривають хороші перспективи для з виробництва в Росії. З вересня минулого року йде потік запитів на устаткування для виробництва ряду продуктів, попит на яких завжди був стабільний і в умовах вимивання імпортної продукції гарантований. У справжній статті розглядається перевага кондитерська продукція, тому відзначимо перш за все виробництво цукрової печива (об'єм вітчизняного виробництва в порівнянні з доперестроєчним періодом впала на 30%), карамелі (велику частку російського ринку займає карамель, що поставляється з Польщі), коржів (медових, віденських). випічки тривалого зберігання і так далі Дефіцит цієї продукції сьогодні гостро відчувається в роздрібній торгівлі, і багато виробничих і торгових компаній розглядають варіанти її виробництва як найближчі інвестиційні проекти. Явну перевагу мають оптові компанії, які купують сировину по низьких цінах. Оскільки ціни на початкові продукти: мука, цукор, молочні продукти і так далі - залежно від постачальника можуть розрізнятися на десятки відсотків. Роздрібні підприємства і торгові мережі також мають хороші можливості для "розкручування" власного виробництва завдяки кругу відвідувачів, що склався, і знанню кон'юнктури.
 

Фахівці, перш ніж визначити розрахункову вартість, наприклад, кондитерської лінії по виробництву цукрового печива, повинні з'ясувати у клієнта цілий ряд питань:

  • які засоби хотів би замовник вкласти у виробництво?
  • яку ціну він планує призначити на вироблюваний продукт і на яких покупців розраховує?
  • які ціни на сировину і його якість?
  • чи планує він створення високоавтоматизованого і відповідно дорогого виробництва, або хотів би обійтися мінімальним комплектом устаткування, розрахованого на ручну працю?
  • чи є у замовника ринок збуту, або, допустимий. "стежка" клієнтів за наявності власного магазина?
  • які конкуренти працюють в даному сегменті ринку, і які їх можливості? І так далі


Завдання включається перш за все в тому, щоб детально розрахувати оптимальний варіант харчового виробництва, причому з урахуванням його подальшого розвитку. Зазвичай клієнт недовірливо відноситься до зверненого до нього питання: "А скільки грошей Ви готові вкласти в передбачуване виробництво?" - вважаючи, мабуть, що фірма-продавець зацікавлена в максимальних витратах на устаткування. Слід зазначити у вигляді, що між фірмами, що працюють на ринку харчового устаткування, йде жорстока конкурентна боротьба. Відповідно норма рентабельності при продажі устаткування невелика. Крім того, для виготовлення одного і того ж продукту можна користуватися абсолютно різними технологіями, які значно, іноді і у декілька разів, відрізняються за ціною. Тому питання про розмір вкладень є ключовим для подальшого проектування.

Оскільки різниця у вартості варіантів комплектації. Як вже мовилося вище, може бути значною, дуже важливо правильно поставити завдання. Якщо в планах замовника - бажання заробити швидкі гроші за 2 роки при мінімальних витратах., йому слід враховувати, що через 2 роки його товар, вироблюваний за "дешевою" технологією стане не конкурентоздатною. І навпаки, створення рентабельного виробництва розрахованого на десятирічну ефективну експлуатацію, зажадає, крім ретельного розрахунку, додаткових вкладень в надійніше і досконаліше устаткування. У тому випадку, коли замовник розраховує працювати на покупця "з грошима", необхідно додатково продумати питання дизайну і упаковки продукту, вибору екологічно чистої сировини. Такий покупець завжди вимогливіший, якщо не сказати капризний.

Для того, щоб завдання, які ставить замовник, були вирішені, необхідні попередні докладні консультації з розробниками проекту. Як приклад можна привести недавнє замовлення крупній торговій компанії на розробку проекту і комплектацію власного виробництва м'ясних і ковбасних виробів, молочних продуктів, хлібобулочних і кондитерських виробів. Після виїзду фахівців на місце передбачуваного виробництва і видачі попередніх рекомендацій замовник був вимушений погодитися з коректуванням первинного плану. Зокрема, фахівці рекомендували відмовитися від планів виробництва хліба із-за незначної конкуренції місцевих хлібозаводів і відсутності достатніх складських приміщень. Також було прийнято пропозицію про вкладення додаткових засобів у виробництво пряникових виробів, яке було свідомо безпрограшним.

 

Почніть з малого

Як правило, супермаркету не вигідне виробництво формового хліба. Він не зможе конкурувати з продукцією хорошого хлібозаводу з ряду причин: використання заводом технологій тривалого бродіння, багатозмінний режим роботи. Наявність досвідченого персоналу. Мелкоштучноє виробництво - те, що потрібне в даному випадку. Крім того, до приміщень, в яких планується розміщення пекарного виробництва, пред'являються певні вимоги СЕС. Наприклад. Їх заборонено розташовувати на перших поверхах житлових будівель і так далі Враховуючи вищесказане, розроблена ціла програма "Для універсаму", яка орієнтована на створення компактних, таких, що гарантують швидкий збут і не дуже дорогих виробництв. Дане устаткування можна використовувати практично в будь-якому приміщенні. Про один проект ми розповімо.

Що можна запропонувати власникові магазина, який хотів би відкрити кафетерій в своєму магазині, або створити кулінарію з виробництвом мелкоштучной продукції (тістечок, булочок)?. Для цього підійде комплект спеціального устаткування, яке дозволить створити незвичайний, з родзинкою" продукт. На фотографії представлена установка по випічці тарталеток. Така невелика установка, майже вафельниця, може забезпечити за 5-7 хвилин випічку 13 заготовок для оригінальних тістечок, що цілком достатньо для невеликої кулінарії або кафе, яке можна організувати в магазині. Оскільки випічка відбувається на очах покупців, продукт отримує в його очах додаткову цінність. Та і рідкісна дитина пройде мимо ароматного і зовні привабливого тістечка, а дорослий покупець напевно віддасть перевагу такій новинці над нудними і застиглими еклерами і "трубочками". Крім того, власникові магазина вигідно, щоб покупець затримався в нім подовше. Тому наявність в магазині невеликого кафе, де людина зможе перекусити незвичайним, найсвіжішим і доступнішим за ціною тістечком, окрім прибутку може принести додатковий комерційний ефект.

Після випічки тарталетки можна покрити шаром заварного крему або отглазіровать їх різними видами глазурі за допомогою спеціального устаткування, пофантазувати з прикрасою з фруктів. Найширший асортимент апетитних тарілочок з солодкою начинкою досягається мінімумом зусиль. Слід звернути увагу на те, що у разі заміни цукру в рецептурі виготовлення тарталеток на сіль, виходять прекрасні кошики для всіляких салатів, або закусок.

Таким чином дане міні-виробництво, що гарантує швидкий прибуток, вимагає наявність чотирьох умов:

  1. Устаткування: апарат для випічки тарталеток, установка для глазурування тарталеток, інструменти і посуд.
  2. Мінімальна площа - 6 кв.м.
  3. Сировина (все доступно і достатньо дешево).
  4. Однієї людини, що здійснює нескладний виробничий процес. І все
Категорія: Виробництво | Переглядів: 3788 | Додав: KosmosR | Рейтинг: 1.8/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаве
[2011-01-23]
Створення і розкручування сайтів, послуги веб-майстра
[2011-01-24]
Стартап-ідея: виробництво мила ручної роботи
[2011-01-23]
Вантажні перевезення
[2011-01-23]
Приватний обмін валют
[2011-03-17]
Бізнес-ідея: відкриваємо боулінг-клуб
[2011-01-23]
Технологія виробництва тротуарної плитки: Виготовлення, укладання тротуарної плитки
[2012-06-04]
Бізнес на другій світовій(раритети,антикваріат)д/ф.
[2012-10-04]
Покер
[2011-01-23]
Господарський магазин: свій бізнес
[2011-03-17]
Бізнес-ідея: відкриваємо кав'ярню, інвестуючи 10 тис. доларів
Соціальні закладки