Вівторок, 2024-03-19, 1:47 PMВітаю Вас Гість | RSS
1 000 000 ідей для бізнесу
Меню сайту
Категорії розділу
Автотранспорт [6]
Бізнес з нуля [3]
Шлюбні послуги [0]
Гроші та фінанси [2]
Дизайн і архітектура [0]
Домашні тварини [2]
Домашній бізнес [4]
Їжа та ресторани [2]
Заробіток в інтернеті [7]
Видавнича діяльність та ЗМІ [2]
Інвестиції [2]
Інтернет проекти [3]
Медицина і здоров'я [5]
Мобільний зв'язок [2]
Нерухомість і будівництво [3]
Незвичайні ідеї [5]
Незвичайні подарунки [0]
Новини [3]
Освіта та наука [1]
Одяг та мода [0]
Виробництво [6]
Робота в інтернет [2]
Розваги та ігри [3]
Різні види бізнесу [4]
Рекламні ідеї [2]
Рекрутинг і фріланс [0]
Сільське господарство [1]
Соціальний бізнес [0]
Спортивні товари [0]
Сфера послуг [11]
Технічні новинки [3]
Торгівля оптова і роздрібна [4]
Туризм та відпочинок [2]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 676
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог


Головна » 2011 » Січень » 22 » Бізнес-ідея - розведення папуг
7:49 PM
Бізнес-ідея - розведення папуг

Бізнес-ідея з розведення папуг відвідала мене ще в дитинстві, коли я бачив, як цим займалася моя бабуся. Вона займалася цим «для душі», але я вже у свої 12 років зрозумів, що це чудова бізнес-ідея, яка може приносити серйозний дохід, якщо дивитися на неї не як на хобі, а як на оригінальний бізнес, з точки зору бізнесмена.

Бабуся не намагалася заробити на цьому грошей, тому її підхід до справи був, на мій погляд, багато в чому неправильним. Вона була людиною, вихованим на ідеях комунізму, заробляти гроші для неї було майже аморально. Тим не менш, цей підпільний на ті часи бізнес, час від часу приносив їй непоганий дохід.

Її маленький бізнес, складався з декількох клітин з приблизно двома-трьома десятками папуг. Само собою, як і всяка птиця, в комфортних умовах, папуги прагнуть до розмноження. Кожна пара приносила в середньому по 5-7 пташенят, які ставали повністю самостійними вже через 1-2 місяці від народження на світ. У цей час бабуся їх зазвичай здавала в зоомагазин за викидними цінами або просто несла на ринок, де і продавала їх буквально за 1-2 години. Причому кожна пара приносила пташенят 2 або 3 рази підряд з розривом приблизно в півтора місяці.

На ті часи це були непогані гроші, порядку 2-х або 3-х середніх зарплат робітника чи інженера. Я вже тоді розумів що, маючи можливість займатися улюбленою справою, і витрачаючи на це всього 1 годину часу в день, можна було заробляти разів у 20 більше, причому абсолютно не напружуючись, потрібно було тільки відповідно збільшити обсяги.

Підтвердженням моїх думок стала зустріч зі знайомим моєї бабусі, який, спостерігаючи за її діями і результатом, відразу зрозумів, що ця ідея бізнесу дуже перспективна і сам вирішив на ній заробити. Цей дядько був людиною дуже практичним і схильним до комерції, у нього навіть був свій малий бізнес. Він підпільно займався розведенням нутрій і шив з них шапки, які успішно продавав на ринку. Цей діяч відразу вирішив не морочити собі голову і поставити цю справу на потік.

Першою інвестицією в бізнес стала покупка рулону оцинкованої сітки, за допомогою якої він спорудив вольєр, що зайняв приблизно половину опалювального гаража. Потім він прийшов до моєї бабусі і оптом купив у неї близько півтора десятків папуг з півторамісячних пташенят. Приблизно стільки ж він купив і на ринку, причому обидві партії він позначив, прикріпивши до однієї лапці кожного птаха першої партії стрічку з тасьми червоного, а птахам другий - синього кольору. Це було зроблено для того, щоб потім було легко розділити птахів на дві партії, в кожній з яких були тільки самці однієї лінії і тільки самки інший. Так треба робити для того, щоб не було родинного кровозмішення між птахами, яке послаблює потомство.

Приблизно через 7 місяців він розділив вольєр навпіл на дві частини і в кожній з них отримав по окремій лінії птахів, як на справжній птахофабриці. По весні птахи почали ділитися на пари і він підвісив у вольєрі шпаківні з невеликою кількістю стружок і дрібної тирси, які папуги відразу ж стали облаштовувати під свої гнізда. Приблизно через два місяці в обох вольєрах знаходилося вже трохи більше сотні молодих птахів, яких він розмістив ще в одному вольєрі в рештою половині гаража. Всього за перший рік він отримав близько 270 пташенят, з яких залишив собі лише 50 птахів, інших він продавав на ринку по вихідних.

На наступний рік він повторив всю цю схему, причому птахів було вже на 50 штук більше, ніж у перший рік. Восени наш бізнесмен приїхав у гості на новому запорожці, який на ті часи коштував близько 5000 рублів. Крім того, на зароблені гроші він зміг зробити капремонт свого будинку. Ще через два роки він поміняв свій запорожець на новий ВАЗ.

Як відомо, легкі гроші людей часто псують, наш заводчик заледащів і через 4 роки від старту свого бізнесу він не зробив дуже важливу річ - не розділив птахів по лініях, а просто залишив все як є. По весні він просто повісив шпаківні, і птахи стали розмножуватися без будь-якого контролю. Потомство у них було слабким, часто боліло і дохлі, в деяких випадках навіть були каліцтва. Результат недбалості був просто жалюгідним. Тим не менше, йому знову вдалося заробити, хоча і набагато менше, ніж у попередні роки.

Я, само собою, зробив свої висновки з його досвіду. Мені дуже хотілося зайнятися тим же, що і він, але ... батьки заборонили мені цим займатися. Для мене це було просто горе ... : (Потім був інститут і перебудова, все змінилося, моральні цінності моїх батьків та їх ставлення до бізнесу теж, але я до цього моменту вже жив в іншому місті, в знімній квартирі і можливості для ведення такого бізнесу вже не було.

Як збувати вирощених Вами птахів і отримувати з цього гроші? Все просто, їх можна здавати в зоомагазини, які завжди є в більш-менш великих містах. Пройдіть по всім існуючим в місті зоомагазинам, подивіться ціни і поспілкуйтеся на цю тему з продавцями і господарями. Якщо Ви захочете займатися таким бізнесом, зверніть увагу на помилки, які описані вище і вивчіть спеціальну літературу з цієї теми.

Серед більш багатих наших співгромадян стає модним містити маленький живий куточок і на таку птицю є непоганий попит. Купити простого хвилястого папужки для них буває просто «западло», тобто кажучи нормальною мовою - несолідно, вони хочуть щось покрутіше. Вартість таких птахів може досягати декількох тисяч доларів, і саме такий птахом займатися найбільш вигідно з фінансової точки зору.


Має сенс займатися в першу чергу розведенням досить дорогих порід папуг, це ні в якому разі не хвилясті папужки, німфи або нерозлучники. Вигідніше займатися тими видами, які принесуть прибуток на кілька порядків більший - какаду, амазони, ара і тому подібними великими видами папуг, причому зовсім не обов'язково говорять. До речі кажучи, що говорить хоча б з десяток слів папуга коштує в кілька разів дорожче.

Витрати на корм будуть рази в 4 менше, ніж на звичайну курку, а вартість живого здорового папуги в порівнянні з тією ж куркою просто непорівнянна. Часу на догляд потрібно нітрохи не більше години на день практично при будь-яких обсягах. Про те, яка приблизна прибутковість бізнесу, бізнес-ідея якого описана вище, скажу тільки одне, вона вимірюється в сотнях відсотків! Висновки робіть самі.

Вдалого бізнесу!


Категорія: Виробництво | Переглядів: 4127 | Додав: KosmosR | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаве
[2011-01-23]
Жарка і упаковка насіння — огляд ринку і устаткування
[2011-01-23]
Знімна тонування своїми руками, технологія тонування автомобіля.
[2011-01-23]
Вирощування і продаж домашніх тварин
[2011-01-25]
Бізнес-ідея: відкриваємо сквош-корт (російський досвід)
[2011-01-22]
Бізнес на доменних іменах для сайтів, інвестиції в домени
[2011-01-23]
ОРГАНІЗАЦІЯ ПРИВАТНОГО ДИТЯЧОГО САДУ.
[2014-05-01]
"Бизнес подробнее". Український бізнес інкубатор.
[2014-02-06]
Как открыть пейнбольный клуб
[2011-01-22]
Бізнес-ідея - Детектор брехні
[2011-01-23]
Газета оголошень
Соціальні закладки