Субота, 2024-04-27, 2:04 PMВітаю Вас Гість | RSS
1 000 000 ідей для бізнесу
Меню сайту
Категорії розділу
Автотранспорт [6]
Бізнес з нуля [3]
Шлюбні послуги [0]
Гроші та фінанси [2]
Дизайн і архітектура [0]
Домашні тварини [2]
Домашній бізнес [4]
Їжа та ресторани [2]
Заробіток в інтернеті [7]
Видавнича діяльність та ЗМІ [2]
Інвестиції [2]
Інтернет проекти [3]
Медицина і здоров'я [5]
Мобільний зв'язок [2]
Нерухомість і будівництво [3]
Незвичайні ідеї [5]
Незвичайні подарунки [0]
Новини [3]
Освіта та наука [1]
Одяг та мода [0]
Виробництво [6]
Робота в інтернет [2]
Розваги та ігри [3]
Різні види бізнесу [4]
Рекламні ідеї [2]
Рекрутинг і фріланс [0]
Сільське господарство [1]
Соціальний бізнес [0]
Спортивні товари [0]
Сфера послуг [11]
Технічні новинки [3]
Торгівля оптова і роздрібна [4]
Туризм та відпочинок [2]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 676
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог


Головна » 2011 » Січень » 24 » Відкриваємо чайний магазин: дев'ять кроків
10:33 PM
Відкриваємо чайний магазин: дев'ять кроків
Спеціалізовані чайні магазини користуються хоч і не величезним, але   істотним і, головне, стійким попитом у певних груп населення. Причому   перед великими святами попит на красиво оформлені дорогі чаї   подесятеряє. Все це при умілих діях стартаперів дає високу   рентабельність - та й чимале душевне задоволення від занять з   "інтелллігентскім" товаром і його покупцями.




1. Юридичне оформлення

Якщо ви твердо мають намір створювати будь-який бізнес, то перше що вам потрібно зробити - це зареєструвати фірму. Для цього рекомендуємо звернутися до юридичної компанії, так як. це позбавить вас від необхідності ходити по інстанціях і стояти в нескінченних чергах. На реєстрацію (якщо вирішите створювати фірму, наприклад, у формі товариства з обмеженою відповідальністю) у вас піде мінімум два тижні і $ 200.

2. Пошук постачальників 

Знайти постачальників вагового чаю можна, не встаючи зі стільця, в інтернеті, проте їх не так вже й багато. З основними постачальниками працювати не вийде безпосередньо, якщо ви живете не в місті реєстрацію постачальника (Москва, Петербург, Київ, Харків, Одеса). У більш-менш великих містах, як правило, є їхні представники, хоча ціни на товар не диктуються компаніями-постачальниками, а встановлюються цими представниками самостійно.

Потім потрібно зв'язатися з представниками чайних компаній у вашому місті. У багатьох з них швидше за все є свої роздрібні точки, і зайві конкуренти їм ні до чого, тому спілкуватися з вами вони будуть неохоче. Чекати замовлений прайс-лист вам доведеться дня чотири. Після того як ви отримаєте довгоочікуваний прайс-лист, потрібно вибрати постачальника. Слід вибрати не так більш дешевого, як того, хто пропонує більш широкий асортимент.

3. Визначення націнки

Аналіз ринку можна провести за допомогою ретельного проходження по магазинах - конкурентам. Ваговий чай, як правило, продається не тільки в спеціалізованих магазинах, але й у звичайних супермаркетах. Витримати конкуренцію допоможе розширення асортименту, а також пошук і замовлення сортів чаю, не представлених у конкурентів.

Ціни на один і той же елітний чай у різних магазинах, як правило, коливаються від 15 до 40 гривень за 100 г., ціна закупівлі буде близько 10 гривень за 100 г, отже, можна сміливо зробити націнку до 100% і зберегти при цьому конкурентоспроможність .
До речі для постійних покупців з часом можна ввести дисконтні картки. 

4. Пошук приміщення

Площа майбутнього магазину повинна бути близько 15 кв. м, приміщення повинно розташовуватися в місці з хорошою прохідністю: у торговому центрі або на жвавій магістралі. Для пошуку слід звернутися в агентство нерухомості, причому бажано не в один, тому що в подібних місцях великих приміщень під здачу хоч відбавляй, а ось маленьке буде знайти досить складно. У той же час брати перше-ліпше теж не варто, рішення про вибір приміщення має бути зваженим і обдуманим. Агентство візьме з вас плату за свої послуги в розмірі місячної орендної ставки (за 15 кв.м від 3500 гривень).

5. Закупівля товару

У наш високотехнологічний вік замовлення товару і технологічного обладнання (баночки, совочки) можна зробити по електронній пошті. Якщо раптом потрібного товару на складі не виявиться, то доведеться трохи почекати, поки його привезуть з Москви.

5. Придбання торгового обладнання

Знайти і замовити торгове обладнання буде не складно. Терміни виготовлення вітрин - від двох тижнів, але якщо постаратися то можна знайти і фірму, яка зробить їх за тиждень. До вас приїде майстер, зробить необхідні виміри, а незабаром покаже ескіз і назве ціну (в середньому вона становить 8000 гривень)

6. Купівля касового апарату

Найпростіший касовий апарат («Штрих-міні К») буде коштувати близько 3500 гривень. Також доведеться сплатити ще ряд послуг, голограми і так далі (у сумі 800 гривень) Зручно домовитися з компанією про те, щоб вона сама поставила касовий апарат на облік у податковій а потім доставила б його вам. Приблизно через тиждень все буде готово.

7. Пошук персоналу

Для цього бажано задіяти всі ресурси: оповіщення знайомих про пошук продавців, розміщення оголошень в інтернеті, в періодичних виданнях, на вашому торговому місці, причому найбільше людей, як правило, відгукуються на оголошення в газетах. Будьте готові до того, що на пошук персоналу може піти необмежену кількість часу.

8. Початок роботи

Після того як до вас в магазин надійде замовлений товар, доведеться витратити цілий день на його розстановку. Виручка від продажу чаю не обов'язково відразу буде великою, в перші дні торгівлі вона може становити приблизно 250-300 гривень на день. Слід мати на увазі, що чай - сезонний товар, в холодну пору року попит на нього буде рости.

9. Ваговий або звичайний?

Іноді вигідно виставляти ваговий чай в якості додаткового товару, а основним видом діяльності зробити продаж звичайного чаю. Для цього необхідно знайти постачальника і зробити замовлення, причому надалі можна буде це робити через торговельного представника, що приїжджає прямо на торгову точку.
Для підтримки іміджу слід брати відносно дорогий упакований чай: Greenfield, Ahmad і різний гарячий шоколад, уникаючи дешевих сортів.

Категорія: Торгівля оптова і роздрібна | Переглядів: 4289 | Додав: KosmosR | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаве
[2011-01-23]
Оренда, купівля-продаж нерухомості: свій бізнес
[2011-01-19]
Бізнес-ідея : мобільний фен-шуй
[2011-01-22]
Прокат скутерів - хороший спосіб отримання прибутку.
[2011-01-19]
Бізнес-ідея : свіжі пікселі
[2011-03-24]
Заробіток в Інтернеті
[2011-02-08]
Ідея для стартапа: йдемо в автопром
[2012-10-04]
Покер
[2011-01-23]
Знімна тонування своїми руками, технологія тонування автомобіля.
[2011-01-24]
Клініка "пластики": стартап з швидкою окупністю і величезним доходом згодом
[2011-01-23]
Проституція
Соціальні закладки