Часом ідеї домашнього бізнесу, та і просто навіть ідеї чим зайнятися знаходяться
так близько від нас, що ми не можемо їх відмітити. Ось тут вони, поряд - тільки
вийди на вулицю і уважно озирнися по сторонах. Але ми їх не бачимо. Або,
допустимий, користуємося яким-небудь товаром періодично, або навіть щодня, а в
голову не приходить, що це могло б в якому-небудь вигляді стати прибутковою
справою особисто для нас. Про що йде мова?
Зараз поясню. У мене є друг, називає він себе "мисливцем за ідеями". Про
таких зазвичай говорять "цей хлопець - не промах", або "головата людина, гроші
ні з чого уміє робити". Так от. Виходить "мисливець" на вулицю, займається
своїми справами, чи зустрічається з кимось або ще чимось зайнятий, але де б не
знаходився - скрізь дивиться абсолютно на все уважно і, головне з прицілом.
Наприклад, побачить картини - думає: "А як я можу робити на них гроші". Або
новий сорт хліба попадеться на очі, "мисливець" тут як тут: "Пекарню, чи що,
організувати". Енергії у нього хоч віднімай, живе насичено, цікаво. Завдяки
тому, що скрізь крутиться і на все звертає увагу, відповідно, заробляє
пристойно, і іноді нам ідеї підкидає. Ми, звичайно, звертали увагу, що люди
їдять на вулиці: булочки, хот-доги, поп-корн, беляши, по дорозі щось купують
додому: тістечка всякі, бублики, ну самі знаєте, в кожному місті асортимент
трішки розрізняється, але в цілому одне і те ж. Але не замислювалися - що, ким і
де проведено.
І ось одного разу наш "мисливець" приніс 4! що зовні злегка розрізняються
в'язки сушок ( уточню - тоді були тільки в'язки). Одна в'язка була більше інших
- і сушки при найближчому розгляді опинилися страшними, темними, кривими,
товстими, з тих, які тільки в чаї відмочувати, або зуби ламати. Інша складалася
з тонких кривуватих сушок різного діаметру, солодші, навіть якимсь сиропом
облиті зверху і обсипани маком, ці можна було гризти з меншим збитком, чим
перші. Третя в'язка - злегка рум'яні, розсипчасті, майже абсолютно круглі,
цілком пристойні, хрускіт відмінний, загалом, сподобалися. Але коли спробували
сушки з останньої в'язки - просто очманіли, це було справжнє диво - сушки були
самі по собі прекрасними, ідеально круглими, рум'яними, з апетитним
світло-коричневим забарвленням, рівним, без виключень. Аромат ванілі йшов від
них на всю кімнату, а в роті розсипалися миттєво і танули. Загалом, це було
щось! Такого ми ще ніколи не пробували. Друг говорить: "Ось бачите, яке буває
якість, по п'ять штук з'їли, а захоплення на цілий кілограм". Ми посміялися і
запитали, де їх продають, ми підемо ще купимо. В тому і річ, що їх вже немає,
розхапали в лічені хвилини.
Не заглиблюватимуся, що ми почали просто "марити" цією ідеєю, але через
якийсь час насилу розшукали людину, яка проводила таке диво. Три з невеликим
роки роботи наший пекарні показали - це справу ми затівали не дарма. Якість
наших сушок тепер знає кожна дитина в місті, а магазини як і раніше "рвуть на
частини" і просять дати їм більше, ми розширюємося не дуже швидко (ми ж не
двожильні!), зате прагнемо зберегти свій маленький колектив в тому ж складі,
додаючи зарплату працівникам і, головне - зберегти високу якість продукції. Ми
володіємо "Ексклюзивом". Скільки було охочих купити цю технологію (якби не
було стількох тонкощів, багато хто б робив вже давно щось подібне)! Багато хто
намагався робити солодкі сушки з маком, іноді навіть зустрічалися більш-менш
круглі, і навіть рум'яні, але смак! - він залишався і залишається неповторним.
Але вся суть в тому, щоб саме ви залишалися власником ексклюзивної рецептури і
устаткування, яке не тиражується, тому що його ніхто нікому не показує.
Найголовніше ж в цій ідеї - особливе розташування з боку покупців, іншими
словами - любов саме до вашої продукції і, як наслідок, стабільна
раськупаємость і ваш високий заробіток. Хочу сказати, що починали ми з
абсолютного, повного - щонайповнішого - повніше за не биваєт- нуль! Об'єм
готової продукції був маленьким - рівно таким, якою і можна було провести двом
дорослим членам сім'ї за 5 - 6 годин роботи, не виходячи з квартири, у себе на
кухні. Добре, якщо кухня простора, тоді вам взагалі кайф, а то, чи знаєте,
жаркий в тісноті. Весь об'єм в'язок продавали самі. У продавцях тоді і сенсу-то
не було, тому що велика сумка з в'язками розпродавалася за півтора - дві години,
якщо тільки в одному місці стояти. Потім вже, коли зрозуміли, що наші сушки
залишаються кращими в місті, зняли приміщення і обладнали цех, узяли 2 людини на
роботу, оформили все, що потрібне, і почали упаковувати в красиві пропіленовиє
пакети. Упаковка виглядає так апетитно, що від в'язок повністю відмовилися!
Уточню, що коли виросли ціни на муку, наш постачальник ідеї, тобто та людина, у
якої ми купили рецептуру і технологію, злякалася проводити їх далі - прибуток
міг впасти, а його це ніяк не влаштовувало. Ми не зупинилися тоді ні на
хвилину! І навіть розширилися, щоб мати можливість працювати офіційно і купувати
муку оптом дешевше.
Запевняю Вас, дорогі домогосподарки і їх чоловіки, що не знають, чим
зайнятися і що гуляють туди-сюди без діла: випічка вдома - це величезне
задоволення. Але ви ж розумієте, що я маю на увазі не той варіант коли ви з
дружиною йдете в гості, тягнете туди прекрасний торт або печива власного
виробництва і слухаєте компліменти з усіх боків "Ах, як вона пече", "Ах
розумниця, ось би їй продавати свої вироби, в років би йшли", і інші захоплення,
що потішають слух, на посиденьках. Я маю на увазі серйозну справу для
сімейної пари (у таких випадках легко домовитися, хто сьогодні миє пів і інше)!
Саме серйозна справа, що приносить хороші гроші, причому негайно. Здавалося б,
вийди на вулицю, озирнися, це ж жах що - скільки цієї випічки довкруги
продається, але ви подумайте - люди задоволені абсолютно всією цією якістю або
всіма цими цінами? А? Ми теж спочатку думали, що багато грошей в такому
переповненому ринку не заробиш. Зараз у нас своя пекарня! А прибуток навіть в
періоди спаду складає мінімум 80 - 90%. Самі потім порахуєте, переконаєтеся, що
я назвав дійсно найнижчу планку. Такий товар завжди розкуповують! Його знають,
порівнюють з іншим, схожим, пробують спочатку один, потім інший - ваш, і роблять
вибір на вашу користь. Не вірите? Але власному-то смаку ви повірите? Оцінять по
гідності та інші. Сотні, тисячі і мільйони жінок добре печуть. Який відсоток
з них гроші заробляє на випічці? Подумайте.
Пропоную зайнятися прибутковим кондитерським бізнесом з повним
консультуванням за технологією і збіркою устаткування на будь-якому етапі
роботи, поки не доб'єтеся високої якості! Мені було надано велику увагу, я
вдячний пекареві за його терпіння і час, витрачений на мене, - раніше того, що
захоплюється технікою і справи, що ніколи не має, з тестом і кулінарією взагалі.
І тепер хочу допомогти іншим, у кого є бажання досягти успіху.
|