Вівторок, 2024-03-19, 10:18 AMВітаю Вас Гість | RSS
1 000 000 ідей для бізнесу
Меню сайту
Категорії розділу
Автотранспорт [6]
Бізнес з нуля [3]
Шлюбні послуги [0]
Гроші та фінанси [2]
Дизайн і архітектура [0]
Домашні тварини [2]
Домашній бізнес [4]
Їжа та ресторани [2]
Заробіток в інтернеті [7]
Видавнича діяльність та ЗМІ [2]
Інвестиції [2]
Інтернет проекти [3]
Медицина і здоров'я [5]
Мобільний зв'язок [2]
Нерухомість і будівництво [3]
Незвичайні ідеї [5]
Незвичайні подарунки [0]
Новини [3]
Освіта та наука [1]
Одяг та мода [0]
Виробництво [6]
Робота в інтернет [2]
Розваги та ігри [3]
Різні види бізнесу [4]
Рекламні ідеї [2]
Рекрутинг і фріланс [0]
Сільське господарство [1]
Соціальний бізнес [0]
Спортивні товари [0]
Сфера послуг [11]
Технічні новинки [3]
Торгівля оптова і роздрібна [4]
Туризм та відпочинок [2]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 676
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог


Головна » 2011 » Січень » 22 » Бізнес-ідея - Продаж фото, ідея для малого бізнесу
7:33 PM
Бізнес-ідея - Продаж фото, ідея для малого бізнесу
Цифрове фото може бути хорошим джерелом доходу для тих, хто займається фотографією професійно або як аматор, але в статті піде мова не про роботу у фотосалоні або фотоцентрі. Мова піде про те, як використовувати цифрове фото, а точніше самі файли знімків для заробляння грошей і створити свій малий бізнес. Ця бізнес-ідея може бути використана для отримання додаткового заробітку або в якості основного джерела доходу.

У всіх, хто більш-менш регулярно використовує цифровий фотоапарат, з часом накопичується досить значна колекція фотографій. Чому б не почати свій малий бізнес, продаючи успішні знімки? Можливо Ви думаєте, що фото-бізнес і продаж фото це складно, та й нікому продати фотографії? Все набагато простіше, ніж Ви думаєте. Просто подивіться на свої знімки, як на звичайні файли комп'ютера і згадайте, що використовуючи інтернет, цифрове фото легко передавати по мережі. Досить згадати про магазини цифрових товарів, які продають електронні книги і музику, по суті, різниці немає ніякої, і там і там товаром є файл.

Хто купує цифрове фото? 

Покупці самі різні - представники преси, автори книг, видавництва, рекламні агентства, веб-дизайнери та веб-видавці, які шукають фотоматеріали для наповнення сайтів. Видавництва газет і журналів, в основному, збирають фотоматеріали, співпрацюючи з фрілансерами (працівниками, що не входять до штату фірми). Фірма при цьому економить гроші на оплату праці персоналу, вам же ніхто не заважає стати таким же вільним постачальником, використовуючи фотобанк в якості свого реалізатора і заробляти на рівні професійного фотографа-американця чи європейця. 

Продаж фото, скільки можна заробити?

На заході давно існують так звані сток-банки, або кажучи по-російськи - фотобанки, які представляють собою щось на зразок комісіонки. На них можна купити і продати цифрове фото самих різних напрямків, від ексклюзивних фото знаменитостей і спортивних фоторепортажів до фотоматеріалів історичної значущості.

На суму заробітку впливає вартість фотографії, затребуваність тематики покупцями, рівень пропозиції в темі (конкуренція) і кількість наявних у Вас фото, які фотобанк прийняв до продажу. Крім того, вигідніше використовувати не один фотобанк, а декілька. Знайдіть фотобанки, які пропонують прийнятні для Вас умови і нехай продаж фотографій відбувається в декількох фотобанках одночасно, що відповідно, збільшить Ваш дохід.
Вартість фотографії

Сума, за яку можна продати цифрове фото, визначається такими факторами:

Якість знімків - тут чим вище, тим краще. Є дуже багато різних параметрів, однак оцінювати їх будуть живі люди, експерти фотобанку і відвідувачі, тому навіть при наявності дрібних проблем з якістю, але скаженою ексклюзивності знімка, він напевно буде прийнятий і буде непогано продаватися.

Затребуваність тематики фотознімку потенційними покупцями і наявність інших нових пропозицій по темі. Для деяких напрямів знайти якісне цифрове фото дуже непросто, тому часто непогано заробляють автори, професійно працюють у певному напрямку або ніші. Багато західних професіонали мають одну або кілька специфічних напрямків роботи. Такі люди краще орієнтуються в темі, вони знають, що треба знімати і скільки на цьому можна заробити.

Роздільна здатність фото в мегапікселей, чим воно вище, тим більше платять за фото. Якісне цифрове фото з великою роздільною здатністю знімка можна використовувати для створення постера або великого рекламного плаката. Що стосується цін, то на відміну від вимог до якості, в різних фотобанках вони відрізняються досить суттєво. Пристойно стоять якісні фото з роздільною здатністю знімка від 8 мегапікселів і вище, в середньому, від 1 до 3 доларів, хоча є й дорожчі 10-15 доларів.

Начебто б і невеликі гроші, але це як подивитися. Відвідувачів у серйозних фотобанків буває ну дуже багато, одне фото може продаватися по кілька разів за день. За місяць може набігти досить непогана сума, особливо враховуючи, що одночасно можуть продаватися сотні, а то й тисячі ваших фотознімків. Професіонал, який серйозно займається якоюсь конкретною темою, цілком може заробляти на рівні європейця.

Існує також такий варіант - продаж фото за розширеною ліцензії, це має на увазі право використовувати фото для бізнесу, публікацій, використання в рекламі. Авторське право при цьому не втрачається, а платять тут вже більше 15-40 доларів.

Якщо Ви згодні продати фото в якості ексклюзиву, Ви продаєте авторські права і фото знімається з продажу. Умови продажу можуть відрізнятися дуже суттєво, але головне, тут цілком можна заробити 500-2000 доларів одразу. На мій погляд, це теж дуже непоганий варіант.

У середньому, на одному фото з Вашого портфоліо за місяць можна заробити близько одного долара. Помножте цю суму на кількість фотознімків, які зможе прийняти з точки зору вимог до якості фотобанк, і Ви отримаєте уявлення про можливу суму заробітку. Добре і стабільно зможуть продавати фотографії і заробляти ті, хто постійно додає нові фото, дохід від яких з часом зменшується, а також багато прийнятих фотографій, як мінімум, кілька сотень. Якщо ж Ви работет в "касової темі", то сума заробітку може бути більше в рази, або навіть на порядок.
Продаж фото - як заробити

Якщо у Вас є цифрові фото прийнятної якості, Ви можете зареєструватися у фотобанку, як автор і здати свої роботи на реалізацію. Для цього знадобиться пройти щось на кшталт тесту на якість робіт або перевірки на профпридатність. Доведеться вислати для оцінки якості до десятка робіт, які будуть оцінені експертами фотобанку. При позитивному вирішенні експертів Ви зможете виставляти на продаж будь-яке їх кількість. Гроші Вам, як правило, будуть висилати іменним чеком, який треба буде віднести в банк та перевести в готівку, це займе місяць, а то й два, але це не страшно, головне - результат.

Є також фотобанки, в яких можна завантажувати фото і починати продавати без всяких іспитів, але продажу в таких фотобанках зазвичай дуже невеликі. Такі фотобанки відмінно підійдуть для ознайомлення з принципами продажів фото і специфікою такого бізнесу.

Правила фотобанків, як правило, дуже мало відрізняються, серед них основні:
Якість робіт, про нього дивіться нижче.
Роботи повинні бути авторські, Ваші, а не чужі, що пов'язано із захистом авторських прав (у них з цим дуже суворо).
Якщо на фото є люди, доведеться докласти до нього розписки цих людей, що вони не мають жодних претензій проти їх публікації і що авторські права на це фото належать Вам. Це не жарт! Без такої розписки фотобанк може відмовитися виставити Ваше фото на продаж.

Які ставляться вимоги до якості цифрового фото?

Мінімальна роздільна здатність матриці цифрової фотокамери від 4 мегапікселів. 
Відсутність явних дефектів фотознімку.
Формати файлів - тільки ті, які встановив своїми правилами фотобанк.

Успішність роботи з фотобанками дуже сильно залежить від професіоналізму, використовуваної техніки, правильного вибору цифрової фотокамери і просто досвіду. Раджу використовувати цифрові фотокамери з матрицею від 8Мп., З гарним оптичним зумом та стабілізатором зображення від кращих виробників (Canon і Nicon). Краще працювати з декількома фотобанками відразу, так можна охопити більшу кількість потенційних покупців, однак починати краще з того, де вимоги до якості робіт нижче.

Найбільш вигідні напрямки Ви зможете знайти і самі, але серед найбільш популярних - спорт, здоров'я і бізнес. Зверніть увагу на те, які сайти часто створюють для представників малого бізнесу - адвокатів, стоматологів, бізнес-консультантів, лікарів та інших, це найактивніша категорія населення і саме на неї я раджу звернути увагу.

Категорія: Робота в інтернет | Переглядів: 4477 | Додав: KosmosR | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 3
3 ГОСТЬ  
0
Робота в неті- РЕАЛЬНО!!!!
Заходь по ссилці, реєструйся і заробляй гроші -УДАЧІ!!!!!
http://www.AWSurveys.com?R=392874

2 Андрей  
0
НАЙКРАЩИЙ БІЗНЕС ВДОМА _ ЦЕ АДВЕГО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В интернете заработать легко! Вот, к примеру, я работаю копирайтером на Адвего уже около года. ДО 300$ в месяц делаю... Можно заработать как комментариями на форумах, так и банальными статьями, которые нужны вебмастерам. Вот ссылка для тех, кого интересует...

http://advego.ru/458RC94hyb

1 Іван  
0
логічно.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаве
[2011-01-22]
Бізнес-ідея - розведення папуг
[2011-01-24]
Бізнес-ідея: здача в оренду автомобілів-застав за кредитами
[2011-01-23]
Створення і розкручування сайтів, послуги веб-майстра
[2011-01-23]
Комп’ютерна «швидка допомога»
[2011-01-25]
Бізнес-ідея: відкриваємо сквош-корт (російський досвід)
[2011-01-23]
Ремонт велосипедів або обмін старої велотехніки.
[2011-01-24]
Як відкрити власну міні-олійницю
[2011-01-24]
Збагачення гірниче і матеріальне: бізнес-стратегія на базі університетської геології
[2011-03-24]
Заробіток в Інтернеті
[2011-01-23]
Секонд-хенд
Соціальні закладки