Вівторок, 2024-03-19, 2:47 PMВітаю Вас Гість | RSS
1 000 000 ідей для бізнесу
Меню сайту
Категорії розділу
Автотранспорт [6]
Бізнес з нуля [3]
Шлюбні послуги [0]
Гроші та фінанси [2]
Дизайн і архітектура [0]
Домашні тварини [2]
Домашній бізнес [4]
Їжа та ресторани [2]
Заробіток в інтернеті [7]
Видавнича діяльність та ЗМІ [2]
Інвестиції [2]
Інтернет проекти [3]
Медицина і здоров'я [5]
Мобільний зв'язок [2]
Нерухомість і будівництво [3]
Незвичайні ідеї [5]
Незвичайні подарунки [0]
Новини [3]
Освіта та наука [1]
Одяг та мода [0]
Виробництво [6]
Робота в інтернет [2]
Розваги та ігри [3]
Різні види бізнесу [4]
Рекламні ідеї [2]
Рекрутинг і фріланс [0]
Сільське господарство [1]
Соціальний бізнес [0]
Спортивні товари [0]
Сфера послуг [11]
Технічні новинки [3]
Торгівля оптова і роздрібна [4]
Туризм та відпочинок [2]
Міні-чат
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 676
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу

Блог


Головна » 2011 » Січень » 24 » Бізнес-ідея: здача в оренду автомобілів-застав за кредитами
11:52 PM
Бізнес-ідея: здача в оренду автомобілів-застав за кредитами
Погіршення економічної обстановки і, як наслідок, зниження платоспроможності населення, змусила наших заповзятливих співвітчизників придумати цікаву схему - прокатний бізнес на кредитних авто.

Цікаво, що за дуже обмежених початкових інвестиціях і мінімальних витрат на «розкрутку», реалізація цієї бізнес-ідеї дозволяє заробити не лише організаторам подібних підприємств, але і власникам машин, позичальникам, які придбали їх у кредит, але відчувають труднощі з їх виплатою.


Суть ідеї полягає у створенні мережі компаній, що спеціалізуються на здачі авто в оренду. Відзначимо, що за останні півтора року загальна кількість машин, що здаються в оренду, скоротилося на 12-15%, що пов'язано, головним чином з небажанням компаній витрачати додаткові кошти на підтримку і розширення парків в умовах зниження платоспроможного попиту населення.

Тим часом, попит на оренду автомашин зберігається - інша справа, які саме моделі користуються попитом сьогодні, і розвитку яких тенденцій можна очікувати в найближчій перспективі. 

Часом складаються обставини, за яких підприємствам прокатного бізнесу, що спеціалізуються на здачі авто в оренду, стає невигідно купувати, утримувати та обслуговувати машини порівняно дорогих марок (бізнес, бізнес + і представницького класу). У той же час авто економ-класу далеко не завжди задовольняють вимогам іноземних гостей і вітчизняних платоспроможних клієнтів. 

Придбання ж автомобілів на повну власність часто примушує профільні компанії йти на значні витрати (успіх яких зовсім не гарантований), а також не дає можливості досить гнучко реагувати на запити ринку. 

Залучення ж машин для подальшої здачі в оренду на агентській основі (за договором з власниками) до останнього часу було розвинене в Україну майже виключно в представницькому і представницькому + секторах і, в основному, обмежена обслуговуванням урочистих подій. 

Тепер давайте уявимо, що в розпорядженні вашої компанії знаходиться майже необмежений вибір практично нових авто, які ви можете використовувати для здачі напрокат із мінімальними додатковими витратами. І це не фантастика - подібний «безрозмірний» автопарк сьогодні перебуває у володінні закоренілих (а то і безнадійних) боржників по кредитах. 

Залишається лише створити умови, за яких ці боржники погодилися б не тільки позбутися від неприємностей з банками і зберегти свої машини, але і трохи на цьому заробити - а заразом дозволити вивести бізнес з оренди авто на новий якісний рівень.

Давайте порахуємо. Щомісячні виплати за кредитом у боржників подібного роду сьогодні, в середньому, складають 2 000-2 500 тисяч гривень (250-312 доларів). У той же час, при подобовій здачі, ціни на оренду авто становлять від 40-55 (економ + клас) до 65 -80 (бізнес-клас) і 85-100 доларів (бізнес + клас). Таким чином, навіть при мінімальній орендній ставці, суму, еквівалентну кредитним щомісячного платежу, авто може «заробити» за чотири-шість днів. У разі ж більш дорогих авто (великих кредитних виплат) цей період може зрости до 7-10 днів. 

Треба думати, що мало хто з господарів кредитних авто, нездатних самостійно розплатитися з банками, відмовиться від можливості влаштувати свої машину на подібну «роботу», отримавши за це, скажімо, 2 500 - 3 000 грн. (З урахуванням кредитного відшкодування банку і 500 - 1000 гривень власного заробітку). Втім, суми ці лише орієнтовні - в кожному конкретному випадку розрахунки доцільно проводити з урахуванням індивідуальних особливостей авто, запитів його власника і потенційної затребуваності машини клієнтами. 

Таким чином, вивчивши потреби ринку та уклавши з потрібною кількістю власників найбільш затребуваних машин договори оренди (від місяця до трьох з правом пролонгації) ви отримуєте можливість заробляти на фактично чужих авто. Далі все залежить від того, наскільки вміло і ефективно ви зможете просунути послугу на ринок, проте погодьтеся, що можливість змусити чийсь автомобіль приносити дохід вашої компанії 20-25 днів на місяць саме по собі є достатнім стимулом. 

До речі, діапазон послуг орендного бізнесу при цьому аж ніяк не обмежується прокатом авто. Цікаві перспективи (особливо для залучення іноземних клієнтів) обіцяють такі варіанти, як організація транфер (причому не тільки на вокзал або в аеропорт, але і в інше місто Україна), а також розширений варіант - оренда авто з водієм (в якості останнього в ряді випадків може попрацювати і сам власник машини).

Цікаві можливості при організації подібного бізнесу відкриваються для отримання кредиту на стартовому етапі розвитку справи. Справа в тому, що багато банків сьогодні самі ламають голову над питанням, як би витрусити гроші з боржників з автокредитів. Як чудово розуміють банкіри, конфіскація машин, з наступним продажем зовсім не вирішує проблеми. 

Цілком очевидно, що вони з розумінням поставляться до цікавого пропозицією зрушити вирішення цього питання з мертвої точки, а заодно - і порядок грошові потоки, спрямовані на погашення заборгованості. Таким чином, союз з банком може дати вам не тільки кредит, але і базу даних майбутнього автопарку. 

Зауважимо, що перші ластівки орендного бізнесу на кредитних авто вже досить успішно працюють в даний час в Києві та низці великих міст України. Це, однак не заважає бізнесменам-початківцям спробувати свої сили і в інших населених пунктах, з урахуванням місцевої специфіки. А головною, звичайно ж, залишається надзавдання - формування великих регіональних і слідом - загальнонаціональної мережі подібного роду.
Категорія: Різні види бізнесу | Переглядів: 2727 | Додав: KosmosR | Рейтинг: 2.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Цікаве
[2011-01-23]
Проституція
[2011-01-22]
Бізнес-ідея - розведення папуг
[2011-01-24]
Клініка "пластики": стартап з швидкою окупністю і величезним доходом згодом
[2011-01-23]
Установка і настройка супутникового телебачення
[2013-01-12]
Бізнес-ідея: Парфуми
[2011-01-23]
Господарський магазин: свій бізнес
[2015-11-18]
Шиншилова ферма
[2011-02-08]
Ідея для стартапа: йдемо в автопром
[2011-01-23]
Веб-дизайн
[2011-01-23]
Виробництво пінопласту карбаміду пеноїзола юніпора
Соціальні закладки